Familie Cristiano Ronaldo

Zoals te lezen valt in de biografie van Cristiano Ronaldo groeide hij op in een gezin met twee oudere zussen en een broer. Maar wie zijn nu zijn directe familieleden? Wie zijn de ouders van Cristiano Ronaldo? Wat doen zijn zussen en broer?

Vader

De vader van Cristiano Ronaldo

De vader van Cristiano Ronaldo heette José Dinis Aveiro. In 2005 overleed hij op 52 jarige leeftijd aan de gevolgen van een jarenlange drankverslaving. Ronaldo was erg close met zijn vader en bood hem diverse malen aan hem naar een afkick clinic te sturen. José was een tuinman en had vroeger niet erg veel geld. Van het kleine beetje geld wat ze vroeger hadden werd een behandeling betaald. Dit resulteerde in een sobere periode van bijna twee jaar, waarna de verslaving terugkeerde. Op de vooravond van de WK kwalificatie wedstrijd tussen Portugal en Rusland overleed José Dinis Aveiro. De dappere Cristiano Ronaldo speelde de wedstrijd voor zijn vaderland.


Moeder

Maria Dolores Dos SantosDe volledige naam van de moeder van Cristiano Ronaldo is Maria Dolores dos Santos Aveiro. Maria werd geboren op 31 december 1954 in Portugal. Deze dappere vrouw, zie de verhalen over haar man en zoon Hugo, werkte als kok in Portugal. In 2007 werd bij Maria Dolores borstkanker geconstateerd, waarvoor ze succesvol een operatie onderging. Na een hevige kuur is de moeder van Ronaldo inmiddels volledig hersteld. Ze heeft altijd volledig achter haar kinderen gestaan en steunt hen allen in alles wat ze doen. Over de transfer van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid is ze duidelijk:

Ik hou niet van Engelse teams, maar ik weet dat ik dat wel moet gezien mijn zoon een verleden heeft bij Manchester United. Van alle buitenlandse clubs is Real Madrid voor mij de beste. Voordat ik doodga zou ik graag willen dat Cristiano bij Madrid heeft gespeeld.

Zussen

Liliana Cátia is de jongste van de twee zussen en woont in een appartement in Lissabon. Liliana werd geboren op 5 oktober 1976 op Madeira. Ze werkt als zangeres en haar artisten naam is Ronalda. Op haar 15e deed ze mee aan de zangwedstrijd “Funchal a cantar” en eindigde daarbij als tweede. Mede dankzij de inzet van haar broer Cristiano Ronaldo werd haar droom werkelijkheid; een bestaan als zangeres. In 2005 bracht ze haar eerste album uit onder de naam Pronta p’ra te amar. Het album bevatte een nummer genaamd Portugal Mundial 2006 wat het thema lied werd van het Portugese nationale voetbalelftal tijdens het WK van 2006.

 

Elma Dos Santos Aveiro Caires is de oudste zus van Cristiano Ronaldo. Ze is getrouwd met Edgar Caires en heeft een boutiek in Funchal met de toepasselijke naam CR7, een verwijzing naar het shirt van Cristiano Ronaldo.

Moeder Maria, zus Liliana, Cristiano Ronaldo, zus Elma en broer Hugo

Moeder Maria, zus Liliana, Cristiano Ronaldo, zus Elma en broer Hugo

Broer

Net als de vader van de familie was ook broer Hugo gevoelig voor de verleidingen van drugs. Hugo Dos Santos Aveiro was op jonge leeftijd al verslaafd aan drugs. Toen Cristiano Ronaldo op zijn 14e het huis uit ging om te voetballen voor Sporting Lissabon realiseerde moeder Maria Dolores dat Hugo in de problemen zat. Ze stuurde hem naar professionele hulp van het weinige geld dat ze had. Hugo kreeg een terugval en werd voor een tweede keer opgenomen in een kliniek. Cristiano was toen 16 en verdiende al genoeg geld om de behandeling voor zijn broer te betalen. Moeder Maria Dolores stelde eens in een interview dat het wellicht heel anders had gelopen als Ronaldo geen voetballer was geweest. Gelukkig is Hugo nu helemaal clean en heeft een tijd als schilder gewerkt. Deze baan heeft hij inmiddels achter zich gelaten en werkt als assistent van zijn jongere broertje Cristiano Ronaldo.