Salaris Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo’s salaris bij Real Madrid is momenteel het hoogste ter wereld. Zijn basissalaris bij Real Madrid is naar verluid €12 miljoen netto. Dit komt neer op €1 miljoen per maand of ruim €230.000 per week! Dat is enorm veel geld. Om het nog wat meer in perspectief te plaatsen en een stap verder te berekenen is het salaris van Cristiano Ronaldo €1.369 per uur. En dat 24 uur per dag door.


Dit is een forse vooruitgang ten opzicht van Cristiano Ronaldo’s salaris bij Manchester United. Daar verdiende hij bijna €145.000 per maand, oftewel €7,5 miljoen per jaar of €860 per uur.

Cristiano Ronaldo’s huidige salaris houdt niet op met de €12 miljoen per jaar die hij bij Real Madrid verdient. In zijn contract heeft Cristiano Ronaldo een deel van de portretrechten afgedwongen. Dit houdt in dat Cristiano Ronaldo Een ruim percentage (het schijnt 55%) van de winst krijgt over producten met zijn naam of gezicht erop. Dit kunnen vlaggen, servies of vaantjes zijn, maar uiteraard valt ook de shirtverkoop hieronder. Daardoor kan Cristiano Ronaldo op nog meer inkomsten rekenen.

Buiten het Salaris van Cristiano Ronaldo uit voetbalinkomsten verdient hij ook bij door sponsorcontracten. Merken die adverteren met Cristiano Ronaldo zijn onder andere Nike (€6 miljoen per jaar), Coca Cola (salaris onbekend)en Armani (salaris onbekend).