Transfers Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft in zijn carriere bij slechts vijf voetbalclubs gespeeld, inclusief amateurclub waar hij begon. in totaal is Cristiano Ronaldo dus vier keer getransfereerd.

De transfers van Cristiano Ronaldo brachten hem van Andorinha naar Nacional de Madeira. Door de jonge leeftijd van Cristiano Ronaldo kon hij gewoon overstappen en hoefde er geen transferbedrag betaald te worden.

De volgende transfer van Cristiano Ronaldo zorgde ervoor dat Cristiano Ronaldo het eiland Madeira verliet en het vaste land van Portugal betrad door te tekenen voor Sporting CP. Naar verluid is hier een geringe, maar onbekende transfersom voor overgemaakt.Na drie jaar in de jeugdopleiding van Sporting CP gespeeld te hebben kreeg Cristiano Ronaldo een contract voor vijf jaar. Deze jaren diende Cristiano niet uit, want in 2003 werd het toen nog jonge talent overgenomen door Manchester United voor de transfersom van €17.500.000.

Na zes jaar bij Manchester United gespeeld te hebben en vele prijzen te winnen werd Cristiano Ronaldo aangetrokken door Real Madrid. Gemakkelijk ging dit niet, want Manchester United wilde haar sterspeler niet zomaar laten gaan. Een transfersom van €94.000.000 bleek voldoende om het contract met Manchester United af te kopen. Hiermee was Cristiano Ronaldo onmiddellijk de speler waar het hoogste transferbedrag ooit voor is betaald in het voetbal.
Om Cristiano Ronaldo nu weg te halen bij Real Madrid is een afkoopclausule opgenomen in het contract ter waarde van €1.000.000.000, oftewel, één miljard. Dit onmogelijk te betalen bedrag voor een andere voetbalclub moet Cristiano Ronaldo in Madrid houden.

Transfers Cristiano Ronaldo

Van Naar Jaar Transferbedrag
Andorinha Nacional de Madeira 1995 geen
Nacional de Madeira Sporting CP 1997 Onbekend
Sporting CP Manchester United 2003 €17.500.000
Manchester United Real Madrid 2009 €94.000.000
Totale transferwaarde €111.500.000